Opleidingen

Flanders Business School biedt een brede waaier aan opleidingsprogramma’s. Het aanbod omvat een MBA, short programs en incompany programs. De programma's variëren in lengte, in het expertiseniveau dat van de deelnemers verwacht wordt en in het domein waarop ze zich richten. Ontdek de verschillende mogelijkheden binnen de drie opleidingspijlers.

Inspiration Days - Entrepreneurial Leadership in New Economy

Na jaren van reorganisaties en efficiëntieverbeteringen merken veel bedrijven in dynamische markten dat meer van hetzelfde niet meer werkt. De focus van veel ondernemers richt zich op vernieuwing en op een andere manier verder evolueren. Het start met zoeken, ‘prutsen’, formuleren, her-bedenken en opnieuw verwoorden om uiteindelijk iets helder te krijgen. De kern ligt in samen werken, uitproberen, crowd sourcing en het creëren van doorbraken.

Postgraduaat Advisor of Personal Financial Planning

• bankagenten
  • verzekeringsmakelaars
  • boekhouders, accountants
  • juridische adviseurs
  • personal / private bankers
  • onafhankelijke financiële adviseurs

Doelstellingen

Het verhogen van de vaktechnische bagage van de financiële adviseur op het vlak van beheer, bescherming en overdracht van het persoonlijk vermogen. Diegene die de opleiding met vrucht heeft doorlopen, moet in staat zijn om:

Van Ondernemer naar CEO

• Wijzig uw state-of-mind van ondernemer naar manager
  • Creëer een duurzame structuur, cultuur en processen in de organisatie
  • Systemen voor verandering na groei

Een ondernemer veronderstelt vaak dat hij of zij zichzelf gemakkelijk kan omvormen tot CEO, al was het maar omdat hij- of zijzelf de business destijds opstartte. De realiteit leert dat heel wat ondernemers bepaalde aspecten van snelle groei, de evolutie van de onderneming en de daarbij horende complexiteit van de organisatie onderschatten.

Ondernemend leiderschap

Hebt u het gevoel dat u sneller loopt dan uw medewerkers? Hebt u als bevlogen ondernemer moeite met het aanwakkeren van datzelfde vuur en de “goesting” in ondernemerschap bij uw teamleden? Vraagt u zich af hoe HR-praktijken duurzame groei kunnen stimuleren en écht verschil kunnen maken? Bent u op zoek naar inspirerende voorbeelden van bedrijven die de afgelopen vijf jaar duurzaam zijn blijven groeien?

Online Ondernemen

Weinig ondernemingen kunnen het zich vandaag nog permitteren om níet op het internet aanwezig te zijn: consumenten en bedrijven gaan steeds vaker online om aankopen voor te bereiden – als ze al niet gewoon inloggen op een webshop om daar hun aankopen te doen. Deze intussen goed gedocumenteerde trend laat zich trouwens in alle sectoren van onze economie voelen: bij producten én diensten, en zowel in B2B als in B2C-omgevingen.

Design-driven Innovation

Voor de tweede keer organiseert Flanders Business School in samenwerking met The Argonauts een 3-daags leertraject rond design en innovatie. Zoals vorig jaar neemt dit programma u mee naar de bakermat van design management, de Politecnico Universiteit in Milaan en enkele vermaarde Noord-Italiaanse design- en modetempels. Klik op de links rechts op het scherm voor meer informatie.

Succesvol ondernemerschap in de nieuwe economie: anders denken, anders betrekken, anders handelen

Na jaren van reorganisaties en efficiëntieverbeteringen merken veel bedrijven in dynamische markten dat meer van hetzelfde niet meer werkt. De focus van veel ondernemers richt zich op vernieuwing en andere manieren om hun business verder te ontwikkelen. Ze zijn zich hierbij bewust van de noodzaak om anders te denken, anders stakeholders en cliënten te betrekken, en anders te handelen.

Incompany Programs

Voor organisaties met groeiambities

Je haalt het beste uit je organisatie met programma's die inspelen op je doelstellingen en de specifieke competenties van je medewerkers. Flanders Business School heeft ruime ervaring in het ontwikkelen van opleidingen op maat van jouw uitdagingen en ambities.