Postgraduaat Ondernemerschap & Innovatie

Unlearn and Challenge yourself

Ben je op zoek naar een unieke uitgesproken hands-on opleiding die je leert overleven, innoveren en groeien in een alles veranderende wereld (de New Normal)?

Dan is het Postgraduaat ‘Ondernemerschap & Innovatie’ echt iets voor jou:

• een opleiding die je als persoon weerbaar maakt, op zoek gaat naar je passie en authenticiteit;
  • een opleiding die je leert hoe je netwerken en ecosystemen moet bouwen om je idee sterker te maken;
  • een opleiding die ervoor zorgt dat jouw idee geen stille dood sterft binnen jouw organisatie;
  • een opleiding die je helpt je persoonlijke loopbaan meer impact te geven

Deze opleiding is een samenwerking tussen Flanders Businss School, Postuniversitair Centrum en de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen van KU Leuven en gaat twee keer per jaar door (in het voorjaar in Kortrijk en in het najaar in Antwerpen).

Doelstellingen

Het Postgraduaat Ondernemerschap en Innovatie voorziet je van strategisch kaders, conceptuele instrumenten, ervaringen én het vertrouwen om uitdagingen aan te gaan en te vertalen naar opportuniteiten voor je eigen groei en die van je organisatie.

In de opleiding besteden we expliciet aandacht aan de diverse aspecten van ondernemerschap, zoals creativiteit, innovativiteit en toekomstgericht denken, leiderschap en teamwerk, omgaan met risico en ontwikkeling van een ondernemende attitude. De gebruikte onderwijs- en leervormen zijn, naast het aanbrengen van de nodige kennis en vaardigheden, gericht op het aanwakkeren van de entrepreneurial drive en op de ontwikkeling van de competenties die op een professionele en succesvolle wijze kunnen worden ingezet voor de creatie en realisatie van nieuwe ondernemerschapsinitiatieven.

Doelgroep

Het Postgraduaat Ondernemerschap en Innovatie richt zich zowel tot startende organisaties, als tot scale-ups, intrapreneurs, ondernemers met groeiproblemen, KMO's met groeiambities, verantwoordelijken 'corporate venturing', ... Kortom, deelnemers met de ambitie om te innoveren en te groeien in een alles veranderende wereld.

Als deelnemer beschik je over een masterdiploma én enkele jaren relevante ervaring. Heb je een bachelordiploma of ben je een master zonder relevante ervaring? Ook dan kom je in aanmerking voor deelname. Het programmacomité beslist op basis van jouw schriftelijke motivatie over je toelating.

Bekijk het programma van Antwerpen of Kortrijk