Design-driven Innovation

Voor de tweede keer organiseert Flanders Business School in samenwerking met The Argonauts een 3-daags leertraject rond design en innovatie. Net zoals vorig jaar neemt dit programma u mee naar de bakermat van design management, de Politecnico Universiteit in Milaan en enkele vermaarde Noord-Italiaanse design- en modetempels.

Het doel van deze reis is bedrijfsleiders en ondernemers te leren hoe je design kan inzetten om betekenis te geven aan jouw producten en diensten. “Design thinking” is immers toepasbaar in alle sectoren, zowel in consumer als B2B omgevingen. In Milaan doet men dit al sinds vele decennia.

Het programma zal begeleid worden door Stefan Schöning. Stefan Schöning studeerde Productontwikkeling aan het Henri Vandevelde Instituut te Antwerpen. Zijn stoel "folder" werd bij zijn eigen label Polyline uitgebracht en was te zien in het designmuseum van New York, 100% design in Londen en Salone Satellite in Milaan. Stefan ontwierp de nieuwe identiteit voor de inrichting van de NMBS-stations en was in 2008 “designer of the year”.