Postgraduaat Ondernemerschap & Innovatie

Waarover gaat het?

Unlearn and Challenge yourself

Als je op zoek bent naar een unieke uitgesproken hands-on opleiding die je leert innoveren en groeien in een snel veranderende wereld...

... dan is het Postgraduaat ‘Ondernemerschap & Innovatie’ echt iets voor jou:

  • een opleiding die ervoor zorgt dat jouw idee vaart krijgt binnen jouw organisatie
  • een opleiding die je leert hoe je netwerken en ecosystemen kan bouwen om je idee sterker te maken;
  • een opleiding die je als persoon weerbaar maakt, op zoek naar je passie en authenticiteit;
  • een opleiding die je helpt je persoonlijke loopbaan meer vorm te geven 

Het Postgraduaat Ondernemerschap en Innovatie voorziet je van strategische kaders, conceptuele instrumenten, ervaringen én het vertrouwen om uitdagingen aan te gaan en dit te vertalen naar opportuniteiten voor je eigen groei en die van je organisatie.

We besteden  aandacht aan de diverse aspecten van ondernemerschap, zoals creativiteit, innovativiteit en toekomstgericht denken. Daarnaast hebben we oog voor leiderschap en teamwerk, omgaan met risico en de ontwikkeling van een ondernemende attitude. Het aanwakkeren van je entrepreneurial drive staat centraal en gaat gepaard met het aanbrengen van de nodige kennis en vaardigheden.

 

“Het postgraduaat Ondernemerschap & Innovatie heeft me een unieke set tools aangereikt om mijn ideeën om te zetten tot een realistisch en onderbouwd business plan. De stap voor stap aanpak in een holistisch kader maakt dat het business plan in de loop van de cursus verder groeit, verfijnt én tot slot uitgevoerd kan worden. Interactief, begeesterend én inspelend op de dagelijkse actualiteit en maatschappelijke trends maken dat dit postgraduaat zowel professioneel als persoonlijk blijft plakken.”

David Thoelen, Program Manager Growing Media, Group De Ceuster

Krachtlijnen

Eigen ondernemerschapsproject

Ontwikkel je eigen idee tot business concept. Dit idee kan ontstaan doorheen de opleiding, is reeds gegroeid uit eigen inspiratie of breng je mee uit je organisatie. Zowel ideeën uit de profit als non-profit sector vinden hun plek in deze opleiding. De aanwezigheid van beide types genereert een unieke en boeiende interactie.

Innovatieve en interactieve werkvormen
We zetten innovatieve en interactieve werkvormen in. Bootcamps, workshops, projectwerk en coachingssessies staan centraal. Zo pas je de nieuwe inzichten meteen toe op je eigen praktijkcontext. 

Coaching in kleine groepen
Je krijgt les en werkt in kleine groepen. Hierdoor kunnen we maximale begeleiding voorzien. De docenten coachen je doorheen de opleiding. Jouw persoonlijke ontwikkeling en business concept staan centraal.

Combinatie van toonaangevende academische kennis en jarenlange praktijkexpertise
Doorheen de opleiding komen zowel professionals uit academische hoek als uit de ondernemingswereld aan bod. Wetenschappelijke kennis en jarenlange praktijkexpertise spelen continu op elkaar in.

Connecting
De opleiding is ontworpen als een stimulerende leeromgeving met veel ruimte voor ontmoeting en dialoog. We doen dit niet alleen om je uit te dagen en je blik te verruimen, maar ook om je de kans te bieden om te bouwen aan je netwerk.

Organisatie

Deze opleiding is een samenwerking van Flanders Business School, Postuniversitair Centrum en de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen van KU Leuven en vindt plaats in Kortrijk en in Antwerpen.