Dr. ir. Dirk Torfs

Professor Quantitative Decision Making

Dirk Torfs behaalde de graad van Master in Applied Engineering (Electromechanical Engineering, option production technologies) aan de faculteit Ingenieurswetenschappen van KU Leuven. Dirk doctoreerde in Applied Science aan de KU Leuven en behaalde zijn MBA-diploma aan Flanders Business School.
Dirk startte zijn carrière in 1995 bij at Trasys NV waar hij ruimteroboticsprojecten en -programs coördineerde voor het Europese Ruimtevaart Agenschap. Vandaag is Dirk CEO bij Flanders Make, het strategisch onderzoekscentrum voor de maakindustrie in Vlaanderen. Sinds 2014 heeft het centrum een explosieve groei doorgemaakt en is erkend als een referentiecentrum voor Industrie 4.0 vraaggedreven onderzoek. Het onderzoekscentrum realiseert een grote impact op de industrie door de bouw van een uniek circulair collaboratief innovatie ecosysteem met stakeholders van de triple helix. Daarnaast is hij ook lid van de raden van bestuur van EARTO, OMC Turnhout, DSP Valley en Flanders’Bike Valley.
Hiervoor nam hij de functie van Vice President Local Division Manager waar, binnen de Discrete Automation and Motion Division van ABB NV (Benelux region) en gedelegeerd bestuurder van Imtech Belgium (een technische dienstverlener voor automatisaties en gebouwen. Dirk beschikt over meer dan 25 jaar general management ervaring, waarbij hij verantwoordelijk was voor strategische ontwikkeling en duurzame groei in verschillende sectoren (engineering, execution and maintenance of technical infrastructure in buildings, sales and services in the industrial automation industry; robotics and discrete automation and motion, and space industry). Hij leidde kleine en grote organisaties. Dirk's voornaamste interesse gaat naar de relatie tussen “human capital development”, “strategy developments”, “impact creation” en organisation development for growth.