Food, Kids and Entrepreneurship @FBS

21-09-2019
21-09-2019

Op 21 september starten we ons academiejaar met een evenement: Food, Kids & Entrepreneurship @FBS. Het zal een namiddag worden gevuld met (food) workshops en lezingen, afgesloten met een receptie en BBQ op onze campus.

Er zullen 3 workshops plaatsvinden doorheen de namiddag rond koffie, kaas en brood:

De wondere wereld van koffie
Van waar komt koffie? Welke koffiesoorten en zetwijzen zijn er? Hoe weet je welke koffie bij je past? Wat is er zo speciaal aan specialty coffee? Deze en veel meer vragen worden beantwoord tijdens deze ervaring en belevingsworkshop. Je ruikt en proeft verschillende soorten koffie. Je ontdekt verschillende smaken en je gaat zelf aan de slag om je eigen ideale slow coffee te vinden.

Zelf kaas maken is niet moeilijk
De bedoeling is dat jullie zelf kaas maken en alle stappen van het proces doorlopen. Met de opgedane kennis kan je in principe zelf thuis starten met je eigen kaasmaakavontuur!

Broodbroeders: brood maak je zo
De broden van Broodbroeders worden ambachtelijk gemaakt en zijn het resultaat van jaren experimenteren met Mechelse desem. Zij leren je tijdens deze workshop de kneepjes van het vak en laten je proeven van hun heerlijke desem broden.

 

Inschrijven kan via bovenstaande knop, graag in opmerking (stap 2 inschrijving) invullen voor welke formule je kiest en hoeveel personen je wil inschrijven:

  • Workshops + lezing en BBQ (13u30 - ...)  aan €65
  • Lezing en BBQ (16u00 - ...) aan €45

Kids kunnen gratis deelnemen maar moeten wel ingeschreven worden.