Praktische informatie MBA

Duur

De MBA-opleiding omvat 60 studiepunten, die evenwichtig verdeeld zijn over twee academiejaren.

Organisatie

Ons academiejaar start in september en loopt tot en met juni. Alle lessen vinden plaats op vrijdag en zaterdag, van 9.00u tot 18.30u. Zo kan je je tijd efficiënt besteden en blijft onze MBA-opleiding prima combineerbaar met een fulltime job.

Elk jaar richten we in totaal 15 lesweekends in. Deze kalender wordt al vroeg vastgelegd en gecommuniceerd. We houden ook zoveel mogelijk rekening met je privéleven, daarom plannen we nooit lessen op wettelijke feestdagen of tijdens de kerst- en paasvakantie.

Waar

Alle lessen gaan door op de campus van Flanders Business School, op de Sint-Katelijnevest in het bruisende hart van Antwerpen. De FBS-campus is vandaag een onderdeel van de ruimere KU Leuven-campus aan de Korte Nieuwstraat in Antwerpen.

Deelnamebijdrage

De deelnamebijdrage van de Executive MBA-opleiding bedraagt € 29.990,- voor 2 academiejaren. Per academiejaar komt dit neer op 14.995,- €. Indien relevant voor uw bedrijf dan kan een deel van dit bedrag worden gesubsidieerd. Lees meer hierover op www.kmo-portefeuille.be

Deze prijs omvat, gespreid over 2 academiejaren :

• lesgeld
  • opleidingsmateriaal
  • handboeken
  • 2 residentiële offs-site lesweekends (vrijdag en zaterdag)
  • gratis bijwonen specifieke business events van de FBS alumni
  • 1 internationale studiereis, in samenwerking met een buitenlandse gerenommeerde universiteit
  • catering tijdens de lesdagen

Je kan telkens autonoom of in overleg met je werkgever bepalen welke partij (dit deel van) je MBA-opleiding financiert.

Vaak zijn werkgevers en/of HR-departementen namelijk bereid te investeren in opleidingen voor talentvolle medewerkers. KMO’s kunnen genieten van overheidssteun via de KMO-portefeuille. Voor meer informatie in verband met deze subsidiemaatregel, of andere vragen omtrent de financiering van jouw MBA-programma, kan je ons altijd contacteren via info@flandersbusinessschool.be.

Diplomavereisten & certificering

Indien je over een masterdiploma beschikt en het volledige studietraject succesvol doorloopt, ontvang je een erkend MBA- diploma (master-na-masterdiploma).

Ben je er echter van overtuigd dat je het perfecte profiel hebt om aan een MBA-opleiding te beginnen, maar heb je geen master - diploma? Na een intake-procedure kan je toch tot het programma toegelaten worden. In dit geval ontvang je op het einde van de opleiding een certificaat. Contacteer ons in elk geval, we bekijken graag samen met jou wat de mogelijkheden zijn.