Doorbraakinnovaties: een parcours van vallen en opstaan

Een pionier in elektromobiliteit

Blue Corner NV en eNovates NV behoren tot de top van de Belgische bedrijven in de sector van elektromobiliteit. Als pioniers hebben Blue Corner en eNovates – in het kader van een proeftuinproject -  de eerste publieke laadpalen in Vlaanderen neergezet. De Nederlandse markt volgde snel. Vandaag is Blue Corner de spil in de Europese uitrolstrategie van BLINK CHARGING, beursgenoteerd op de NASDAQ, en een topspeler in de VS.

Luc Lebon, oprichter van de twee bedrijven en manager bij Blue Corner illustreert tijdens deze Inspiration Session de groeibeweging die het bedrijf gemaakt heeft sinds de oprichting in 2010. Hij gaat dieper in op wat nodig is om succesvol te zijn: een gedeelde visie van de oprichters, noeste arbeid, het aantrekken van het nodige kapitaal op het juiste moment  maar ook (veel) geduld, veerkracht en doorzettingsvermogen...
 

Speaker: Luc Lebon

Co-founder & member of Blue Corner Board  in BLINK CHARGING Group (BLNK NASDAQ).

Master in Industrial Engineering (Electronics), Master in political Science at University of Antwerp and Master in Philosophy (University of Gent). Has over thirty years of experience in industry, large corporates (e.g. BASF) and various government instances (i.a. at the federal level). He has been university teacher.

Luc is co-founder of Blue Corner and eNovates and responsible for business development, public charging network and energy management.

Patient-driven Innovation: een ervaringsgerichte getuigenis

In 2016 richtte Stefanie Veraghtert FLAYA (de lotgenotengroep voor jongeren met kanker) en The Big C. (sociale onderneming) op om op haar manier impact in de wereld te creëren. Niet alleen om meer uit het leven te halen maar ook om meer aan het leven te geven. Ze werd - na een ernstige kankerdiagnose op 26-jarige leeftijd -  ondernemer en expert vanuit het perspectief van de patiënt waarmee ze haar steentje wil bijdragen aan een betere gezondheidszorg voor iedereen. Ze werkt hiervoor samen met diverse kankerorganisaties, patient empowerment groepen, ziekenhuizen, de industrie en gezondheidsbedrijven in binnen- en buitenland. Men spreekt veel over patiënten, zegt ze, maar veel te weinig mét patiënten. Daar wil ze graag verandering in brengen.

Daarnaast runt ze haar eigen sociale onderneming "The Big C". waar alles draait om leiderschap, empowerment en gezondheidsbewustzijn.

Haar expertise ligt in …

- Oncology
- Bottom-up Community Building
- Patient Driven Innovation
- Patient-Centered Design Thinking
- Patient Leadership & Empowerment
- Social entrepreneurship

Stefanie deelt tijdens deze Inspiration Session niet alleen haar verhaal maar ook haar levenslust, veerkracht en passie voor innovatie. De rode draad is het belang van een patient-driven-innovation en hoe wij zelf het ontbrekende puzzelstukje zijn in een futureproof healthcare ecosystem.

Speaker: Stefanie Veraghtert

Ik ben 34 jaar, sociale ondernemer, survivor, spreker… geboren en getogen in de Kempen maar stiekem hou ik er van de wereld te ontdekken en mijn grenzen te verleggen.  Mijn lievelingskoffie is een flat white, ik ben eigenaar van een lieve maar ontdeugende kat en in mijn vrije tijd hou ik enorm van koken en samen te eten met vrienden en familie.

Ik heb een BA Sociaal Werk, een MA European Social Studies en een MA International Politics. Ik werkte in het verleden voor de Afdeling Jeugd in Vlaanderen, UNESCO in Parijs, Het Europees Parlement in Brussel, Kom op Tegen Kanker in Vlaanderen. Ik had altijd al grote dromen, veel ambities en het verlangen om de wereld een betere, zachtere en warmere plek te maken voor iedereen.

Praktisch

Waar?

Flanders Business School, Sint-Katelijnevest 26-28, 2000 Antwerpen

Wanneer?

donderdag 09.06.2022 19:00-22:00